top of page
  • Writer's picturePOC-lukupiiri: Aracelis Correa & Téri Zambrano

Tokion prinsessa - Suuria unelmia, Emiko Jean 14+

Updated: Sep 9, 2023
Tokion prinsessan kakkososa Tokion prinsessa - Suuria unelmia jatkaa Izumin tarinaa siitä, mihin ykkösessä jäätiin. Juorulehdet syynäävät edelleen Izumin jokaista liikettä ja paineet siitä, miten prinsessan tulisi pukeutua, käyttäytyä ja seurustella, painavat nuorta päähenkilöä.“Jouduttuani viimeisen puolen vuoden ajan kaiken muun uuden lisäksi olemaan tekemisissä juorulehtien kanssa, olen oppinut kysymään itseltäni kaksi kysymystä: Olenko hullu? Onko joku läheisistäni kuollut? Jos vastaus kumpaankin kysymykseen on kielteinen, on maailmani raiteillaan.”Tässä osassa Izumi on jättänyt Yhdysvallat taakseen ja päättänyt löytää oman paikkansa Japanin prinsessana. Hän luovii kovien paineiden keskellä nerokkaasti ja lempeiden ystäviensä avulla, mutta draaman käänteistä ei ole pulaa.


Izumi on valmistunut yhdysvaltalaisesta lukiosta ensimmäisen osan lopussa ja etsii nyt Tokiossa yliopistopaikkaa prinsessalle sopivasta kohteesta. Samoin hänen rakkauskuvionsa saavat suuria käänteitä, kun mikä tahansa poikaystäväehdokas ei olekaan sovelias esiteltäväksi hovissa. Izumi kokee myös paljon paineita vanhempiensa tilanteesta ja tuntee kadottaneensa oman aidon itsensä yrittäessään olla täydellinen prinsessa muille.“Herra Fuchigami laskee kynän pöydälle, ristii kätensä ja katsoo minua suoraan silmiin. Olen nähnyt saman ilmeen isäni kasvoilla hänen ojentaessa kamariherroja. `Seuralaisista riippumatta teidän on hyvä tästä lähtien hakeutua tiettyihin piireihin.`”Vaikka ykkösosan lukeminen tuo varmasti uusia tasoja tämän kirjan tulkitsemiseen, ei se ole välttämätöntä. Teoksen alussa ja väleissä kerrataan menneitä tapahtumia sen verran, että uusikin lukija pysyy menossa mukana. Meidän mielestämme lukemisen voi siis aloittaa ykkösestä, niin kuin Téri teki, tai hypätä suoraan kakkoseen Araceliksen tapaan.


Kiinnostavien ihmissuhdekuvioiden lomassa on paljon pohdintaa ja tunteiden kuvausta. Myös lämmin ystävyys, joka molemmissa kirjoissa on isona teemana, oli ilahduttavaa luettavaa. Kaiken kaikkiaan Izumin tarinaa oli meidän mielestämme mukava seurata ja kakkososa oli kummankin mieleen. Térin lemppariksi osoittautui kuitenkin ensimmäinen osa, koska tarina tuntui yhtenäisemmältä ja Izumin hahmo mielekkäämmältä.“Painaudumme toisiamme vasten. Hiljaisuus laskeutuu yllemme, täyttää

huoneen odotuksella kuin tuulen tyyntyminen ennen rajuilmaa.” 

Tokion prinsessa - Suuria unelmia, Emiko Jean, Otava, 2022

Suomentanut Susanna Sjöman

Englanninkielinen alkuteos: Tokyo Dreaming
コメント


bottom of page