top of page

TAPAHTUMAMUODOT

Järjestämme erilaisia tapahtumia osana POC-lukupiiri hanketta ja tällä sivulla on kuvattuna kaikki tämänhetkiset tapahtumakonseptimme.

Opettaja, kirjastoammattilainen, järjestötoimija tai yksityishenkilö, jos haluat tilata tapahtuman tai järjestää kanssamme yhteistyötapahtuman, ole meihin yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen poc.lukupiiri@gmail.com

POC-lukupiiritapahtuma

Lukupiiritapahtuma on vertaistuellinen POC-lukijoille suunnattu tapahtuma, johon osallistujat ilmoittautuvat. Tapahtumaa varten luetaan etukäteen valittu teos ja paikan päällä keskustelemme osallistujien kanssa lukukokemuksesta sekä kirjallisuudesta ja representaatioista myös yleisemmin. 

 

Lukupiiritapahtuma voidaan järjestää kirjaston suljetussa huoneessa, yhdistyksen tarjoamissa tiloissa tai muussa yksityistilaisuudessa.

POC-lukupiiri vinkkaa! -kirjanäyttely

POC-lukupiiri vinkkaa! -kirjanäyttely järjestetään yhteistyössä kirjastojen kanssa. Lähetämme kirjasto-henkilökunnalle näyttelyä varten kirjalistan sekä muut tarvittavat materiaalit, joiden avulla henkilökunta kokoaa näyttelyn kirjaston tiloihin. Näyttely voidaan koota lasten-, nuorten ja/tai aikuisten kirjallisuudesta.

Näyttelyyn kootaan meidän suosittelemia POC-kirjailijoiden teoksia ja kävijät voivat kätevästi lainata teoksia suoraan näyttelystä.

POC-kirjailijoiden kirjat tutuksi! -tapahtuma

POC-kirjailijoiden kirjat tutuksi! -tapahtuma on kaikille (niin POC-lukijoille kuin muillekin) avoin tapahtuma ilman enakkoilmoittautumista. Tapahtumassa esittelemme lasten-, nuorten ja aikuisten kirjallisuutta. Tapahtuman lopuksi keskustelemme vapaasti osallistujien kanssa kirjallisuudesta ja vinkkaamme suoraan heidän tarpeisiinsa luettavaa. 

 

Tapahtuma voidaan järjestää kirjaston tai yhdistyksen tiloissa. Kirjastossa tapahtuman yhteyteen voidaan pystyttää POC-lukupiiri vinkkaa! -kirjanäyttely.

Koulutapahtuma

Koulutapahtuma on vertaistuellinen lukupiiritapahtuma, joka suunnataan ensisijaisesti POC-opiskelijoille. Tapahtumaa varten opiskelijat lukevat etukäteen valitun ikäryhmälle sopivan teoksen POC-kirjailijalta ja sovittuna päivänä keskustelemme opiskelijoiden kanssa koululla lukukokemuksesta. Keskustelemme myös yleisemmin kirjallisuudesta ja avaamme representaation käsitettä. Vinkkaamme osallistujille myös lisää kirjallisuutta opiskelijoiden tarpeet ja toiveet huomioiden.

 

Koulutapahtuma voidaan järjestää yläkoulussa, lukiossa, ammattikoulussa tai vastaavassa instituutiossa. Koulutapahtumat järjestetään aina yhteistyössä äidinkielenopettajan, suomi toisena kielenä -opettajan tai muun kouluhenkilökunnan kanssa.

Lukuhetki

Lukuhetki on POC-lukijoille avoin tapahtuma, johon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tapahtumassa luetaan yhdessä POC-kirjailijoiden kirjallisuutta. Osallistujat voivat ottaa mukaansa oman kirjan tai saapua lukemaan jotakin meidän hyllystä löytyvää. Tarjoamme tapahtumassa kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Keskustelemme osallistujien kanssa myös kirjallisuudesta ja voimme vinkata heille luettavaa. 

 

Lukuhetki-tapahtuma voidaan järjestää kirjaston tai yhdistyksen tiloissa. Järjestämme tapahtumia myös työhuoneellamme.

POC-lukupiirin kirjapiknik

POC-lukupiirin kirjapiknik järjestetään ulkona julkisessa puistossa tai vastaavassa ulkotilassa. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osallistujat voivat saapua tapahtumaan lukemaan yhdessä sekä keskustelemaan kanssamme kirjallisuudesta. Tuomme tapahtumaan vilttejä, pientä purtavaa sekä omia POC-kirjailijoiden teoksiamme selattavaksi ja luettavaksi. Voimme myös antaa osallistujille lukuvinkkejä. 

 

Kirjapiknikit järjestetään aina säävarauksella. Osa POC-lukupiirin kirjapiknik -tapahtumista on vertaistuellisia tapahtumia ja suunnataan vain POC-osallistujille. Näistä ilmoitamme aina erikseen.

bottom of page