top of page
  • Writer's picturePOC-lukupiiri: Téri Zambrano

Tokion prinsessa, Emiko Jean 14+

Updated: Sep 9, 2023
Emiko Jean kirja Tokion prinsessa, kertoo 18-vuotiaasta lukiolaisesta tytöstä, Izumista. Izumi asuu Yhdysvalloissa pienessä kalifornialaiskaupungissa yhdessä äitinsä kanssa ja elää tavallista nuoren lukiolaisen elämää.


Izumi ei tunne isäänsä ollenkaan, mutta yhdessä ystäviensä kanssa hän alkaa selvittää, kuka on hänen oikea isänsä. Selvitystyön aikana tytöille selviää, että Izumin isä on Japanin kruununprinssi ja tuleva keisari, mikä tekee Izumista Japanin prinsessan.“Eikö sinusta koskaan tunnu, ettet kuulu minnekään? Siltä, että olet

kaksi yhteensopimatonta palasta yhdessä kropassa?”Izumi matkaa Japaniin hetki ennen valmistumistaan oppimaan lisää isästään, perheestään ja prinsessana olosta. Hän opiskelee Tokiossa kieltä ja kulttuuria, ja saa oman kamarineidon sekä komean nuoren henkivartijan, Akion, rinnalleen.


Ensimmäisen kirjan aikana Izumi yrittää löytää tasapainoa uuden ja vanhan elämänsä välillä, mikä ei kuitenkaan ole aina niin helppoa. Kaikki Japanissa eivät ole niin iloisia Izumin saapumisesta Tokioon ja jotkut pitävätkin häntä sopimattomana prinsessan tehtäviin.


Ihastumistakin on paljon ilmassa, joka tuo entisestään haastetta Izumin elämään. Japanin juorulehdet seuraavat myös hänen jokaista liikettään mielenkiinnolla ja kirjoittavat kaikki pikku yksityiskohdat koko Japanin luettavaksi.“Kukaan ei ole ilmeisesti ohjeistanut prinsessaa, että hänen tulisi odottaa

isäänsä ja antaa tämän lähestyä suurlähettilästä ensin.”Tokion prinsessan ensimmäinen osa oli mukaansatempaava lukukokemus. Tarina piti hyvin otteessaan ja siinä oli sopivasti jännitystä sekä rakkauskiekuroita. Nyt kesällä myös suomennettiin kirjan jatko-osa, Tokion prinsessa - suuria unelmia, jossa Izumi jatkaa matkaansa Japanin prinsessana. 

Tokion prinsessa, Emiko Jean, Otava, 2021

Suomentanut Susanna Sjörman

Englanninkielinen alkuteos: Tokyo Ever After, 2021
Comments


bottom of page