top of page
  • Writer's picturePOC-lukupiiri: Téri Zambrano

Tuikku ja pimeän mörkö, Johanna Lestelä 3+

Updated: Sep 9, 2023
Tuikku ja pimeän mörkö on Tuikku-sarjan itsenäinen jatko-osa. Se jatkaa samalla teemalla kun aikaisempikin Johanna Lestelän teos, mutta käsittelee tällä kertaa pelkoja ja niiden voittamista sekä Tuikun harmituksia vanhempien määräämisestä“Tuikkua suututtaa. Miksi aikuiset saavat määrätä, milloin pitää

mennä nukkumaan.”Tuikku ja pimeän mörkö -kirjassa Tuikkua vähän suututtaa äiti. Tuikun mielestä äiti määrää kaikesta ja hänen tekisi mieli tehdä kaikki täysin vastakkain. Ennen nukkumaanmenoa kuitenkin Tuikku ja hänen äitinsä saa sovittua erimielisyydet, pyytävät toisiltaan anteeksi ja antavat toisilleen suuren halauksen.


Tuikku asuu yhdessä äitinsä kanssa Suomessa, mutta on paljon yhteydessä Nigeriassa asuvaan Babaansa. Illalla rauhoittumisen jälkeen Tuikku soittaa vielä baballe hyvää yötä juuri ennen nukkumaan menoa.“`O`daaro`, baba sanoo jorubaksi puhelun päätteeksi ja lähettää monta lentosuukkoa. `Hyvää yötä baba!` Tuikku vastaa.Tuikku-sarjasta on aikaisemmin julkaistu Tuikun tärkeä tehtävä. 

Tuikku ja pimeän mörkö, Johanna Lestelä, Otava, 2020


Recent Posts

See All

댓글


bottom of page