top of page
  • Writer's picturePOC-lukupiiri: Téri Zambrano

Tuikku uskaltaa, Johanna Lestelä 3+

Updated: Sep 9, 2023




Tuikku uskaltaa on Johanna Lestelän kirjoittama ja kuvittama lastenkirja sekä Tuikku-sarjan kolmas osa. Kaikissa kirjoissa seikkailee Tuikku niminen lapsi, jonka kanssa yhdessä ihmetellään maailmaa.


Kolmannessa teoksessa Tuikkua jänittää uuden harrastuksen aloittaminen vaikka hänen toiveensa onkin päästä pelaamaan jalkapalloa. Keskustelu äidin ja muiden lasten kanssa sekä Tuikun oma tahto onneksi voittavat tämän pelon.



“`Joo`, Tuikku huokaa. `Nyt minusta ei voi tulla jalkapallon pelaajaa.`

`Voi Tuikku! Aina voi yrittää uudestaan.`, äiti lohduttaa.

`Huomenna on uusi päivä!`”



Tuikku uskaltaa -teoksen myötä on helppoa jutella oman lapsen kanssa jännittämisestä ja peloista uuden äärellä sekä kuinka nämä pelot voidaan voittaa. Aikaisemmissakin teoksissa on aina jokin aihe, jonka avulla voi avata keskustelua lapsen kanssa kirjaa lukiessa. Ensimmäisessä osassa muun muassa Tuikkua ei osannut sanoittaa tunteitaan, mutta turvallisten aikuisten ympäröimänä sekin helpotti.


Kirjat on suunnattu päiväkotilaisille ja ovat sopivan lyhyitä, jotta lapsi jaksaa seurata tekstin hyvin alusta loppuun. Selkeät kuvat myös havainnollistavat ja tuovat lisää ulottuvuutta itse tarinaan.



“Kotona Tuikku Löytää lattialta lankakerän. Tuikku harhauttaa,

pujottelee ja potkaisee…”



Tuikku-sarjasta on aikaisemmin julkaistu Tuikun tärkeä tehtävä sekä Tuikku ja pimeän mörkö.



 

Tuikku uskaltaa, Johanna Lestelä, Otava, 2021


Recent Posts

See All
bottom of page