top of page
  • Writer's picturePOC-lukupiiri: Aracelis Correa & Téri Zambrano

Tappajat, Un-su Kim
Etelä-Korealaisen Un-su Kimin Tappajat sijoittuu Souliin ja sen salamurhamarkkinoille. Teoksen edetessä käydään läpi markkinoiden muutosta lähestyvien vaalien alla.


Reseng on kirjan päähenkilö ja jo kokenut palkkamurhaaja. Hänet on lapsena adoptoitu lastenkodista rikollisjärjestöön Vanhan Supin huomaan ja hän on oppinut palkkamurhaajan taidon jo nuoresta. Palkkatappajien ja murhien suunnittelijoiden, Juonioiden, elämä on kuitenkin jatkuvasti vaakalaudalla ja he voivat joutua itsekin kohteeksi pienestäkin virheestä.


Salamurhamarkkinoilla kuohuu ja Reseng joutuu itsekin valokeilaan. Hän alkaa yhdessä kollegoidensa kanssa selvittää, miten hän voisi selvitä tilanteesta ja kuka hänet haluaa hengiltä.“`Miten aiot tappaa minut?` Reseng hätkähti. Hän oli ollut tappaja viisitoista vuotta, ja sinä aikana kukaan ei ollut kysynyt häneltä sitä.”Teoksessa on paljon takaumia Resengin nuoruuteen ja aikaisempiin tappoihin. Takaumat oli monen lukupiiriläisen mieleen ja teoksen yhtiä kantavimpia elementtejä. Etenkin muutamat takaumat olivat todella kauniita ja rauhallisia kohtauksia — hyvää vastapainoa tappajan arjelle.


Lukijaa yritettiin hivuttaa palkkamurhaajan mieleen, mutta monen mielestä tässä ei kuitenkaan ihan onnistuttu ja niin Reseng kuin muutkin hahmot jäivät vähän etäisiksi. Me olisimme kaivanneet laajemmin selityksiä henkilöhahmojen motiiveille, koska paikoittain jäi epäselväksi, miksi henkilöt tekivät joitakin asioita tai pyrkivät tiettyihin päämääriin.


Kirjassa oli myös paljon epäuskottavia taistelukohtauksia, jotka toki ehkä kuuluvat genren tyylin. Loppukohtaus oli myös näyttävä, ja moni olikin luonut sen kuviksi mielessään.


Tappajat löytyy myös äänikirjana ja osa meidän lukupiiriläisistä päättikin kuunnella teoksen. Monen mielestä tarinaa oli kuitenkin hankalampi seurata äänikirjana kuin fyysisenä kirjana, ja osa lopulta siirtyikin lukemaan kirjaa fyysisenä.


Yleisesti pidimme kirjasta, vaikkei se vuoden parhaisiin ihan ylläkään. Genre on myös tyyliltään sellainen, mitä me harvemmin luemme, joten jollekin toiselle kirja voisi upota paljon paremmin.


 

Tappajat, Un-su Kim, Like, 2019

Suomentanut Katariina Laurila

Koreankielinen alkuteos 설계자들, 2010

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page