top of page
  • Writer's picturePOC-lukupiiri: Aracelis Correa & Téri Zambrano

Oxygen mask, Jason Reynolds & Jason Griffin 12+

Updated: Sep 9, 2023
Jason Reynoldsin Minuutin mittainen ikuisuus julkaistiin suomeksi vuonna 2021. Se on nuorille suunnattu säeromaani, jonka kirjoitustapa vei meidät molemmat mukanaan. Löysimme saman kirjailijan sarjakuvateoksen Oxygen mask sattumalta kirjakaupassa ja tartuimme innolla myös tähän teokseen.


Harmillisesti Oxygen mask -sarjakuvateos löytyy tällä hetkellä vain englanninkielisenä. Teos on julkaistu 2022.


Oxygen mask kertoo lyhyin lausein vuoden 2020 sulkuajasta, kansannoususta ja siitä, miten on tärkeää löytää keinoja selviytymiseen ja luoda turvallisuuden tunnetta oman itsensä ympärille. Teos koostuu yksittäisistä ajatuksista, tuntemuksista ja huomioista, joita perheen lapsi tekee kotonaan ympäröivästä maailmasta. Tarina veti taas kerran mukanaan ja oli kiva keskittyä kuviin tekstin lomassa.“and he tells me he will be wonderful in a few weeks”Lauseet ja kuvat osittain toistuivat. Térille se teki teoksesta tutun ja turvallisen tuntuisen ja Araceliksen mielestä se kuvasi aidon tuntuisesti junnaavaa vuotta. Sarjakuva on hienosti kasattu kokonaisuus, jonka voi lukea vaikka yhden illan aikana. Etenkin Térille se jäi kuitenkin pyörimään mieleen vielä lukemisen jälkeenkin.


Teoksen kuvituksessa Griffin vaihtelee paljon eri tekniikoiden välillä ja luo kiinnostavan näköisen kokonaisuuden tälle sarjakuvalle.


Jason Reynolds ja Jason Griffin alkoivat luoda teosta koronasulkujen aikaan kaukana toisistaan. He lähettelivät kirjan materiaaleja toisilleen ja loivat sillä tavalla teoksen. Lopussa on hauskasti heidän välisen dialogin kautta tuotu esille, kuinka teos syntyi.“and I wonder if maybe an oxygen mask is hiding amongst the crumbs of memories”Pienen googlettelun jälkeen myös selvisi, että heiltä on tullut toinenkin sarjakuvateos Ain`t Burned All the Bright , jossa he kertovat itsestään. Myös Jason Reynoldsin Minuutin mittainen ikuisuus löytyy sarjakuvamuodossa, tosin eri taiteilijan kuvittamana.

 

Oxygen mask, Jason Reynolds, 2022

Art by Jason GriffinRecent Posts

See All

Comments


bottom of page