top of page
  • Writer's picturePOC-lukupiiri: Aracelis Correa & Téri Zambrano

Bingo Love, Tee Franklin
Bingo love oli suljetussa lukupiirissämme tammikuun 2022 lukupiirikirja.


Tämä rakkaussarjakuva oli ihana löytö! Bingo love on 2018 englanniksi julkaistu sarjakuva, joka kertoo Hazelin ja Marin rakkaustarinan. Hazel on monen lapsen isoäiti ja sarjakuvassa hän kertoo takautuvasti nuoruudestaan.


Vuonna 1963 Hazel ihastuu koulun uuteen oppilaaseen Mariin. Hazelin ja Marin perheet eivät hyväksy tyttöjen välistä ihastusta ja elämä erottaa Hazelin ja Marin moneksi vuodeksi toisistaan. Kuuskymppisinä, ja molemmat jo isoäiteinä, he kohtaavat uudelleen Bingossa.


Lukupiirissä kaikki olivat nauttineet Bingo love sarjakuvasta. Sarjakuvan kuvitus on häikäisevää ja rakkaustarina kaunis. Oli ihanaa nähdä kaksi mustaa naista, joiden välille kehkeytyy luja side ja rakkaus.


Lukupiirin keskustelussa nousi kuitenkin myös kritiikkiä. Tarina jäi monen mielestä turhan pintapuoliseksi, mikä voi osittain mennä sarjakuvamuodon piikkiin. Totesimme, että olisimme mielellämme lukeneet reilusti pidemmäkin sarjakuvateoksen tai jopa romaanin samasta tarinasta.


Välillä teosta lukiessa tuli fiilis, että kirja on rakennettu representaatio edellä ja annettu uskottavuuden ja luontevuuden kärsiä. Esimerkiksi Hazelin terapiasessio muuttui iskulauseiden laukomiseksi aidon tunteiden käsittelyn sijaan.


Helmet-kirjastoista löytyy myös yksi Bingo love Jackpot edition, jonka lopussa on muiden kirjailijoiden ja sarjakuvataiteilijoiden luomia lyhyitä fanifiktioita sarjakuvan eri hahmoista. Me lainasimme tämänkin version kirjastosta ja kierrätimme sitä niin, että kaikki saivat ainakin vähän selailla lisättyjä fanifiktioita. Osan mielestä sarjakuvapätkät ja kauniit kuvat olivat tosi ihana lisä lyhyelle teokselle. Osa mielestä ne eivät tuoneet sarjakuvaan varsinaisesti mitään lisää.


 

Bingo Love, Tee Franklin, 2018

Kuvitus Jenn St-Onge, Värit Joy SanRecent Posts

See All

Comments


bottom of page