top of page
  • Writer's picturePOC-lukupiiri: Aracelis Correa & Téri Zambrano

Ökyrikkaat aasialaiset, Kevin Kwan
Kevin Kwanin Ökyrikkaat aasialaiset kertoo nimensä mukaisesti ökyrikkaista aasialaisista suvuista sekä heidän draaman täyteisistä elämistään. Halusimme meidän suljetun lukupiirin kanssa ottaa joulukuulle vähän kevyempää luettavaa ihmissuhdedraamoilla, joihin voisimme upota loman ajaksi, ja sitä tällä kirjalla kyllä saaimmekin.


Tarinan alussa Yhdysvalloissa asuva Rachel on lähdössä poikaystävänsä Nickin kanssa Singaporeen tapaamaan tämän perhettä. Rachel ei ole kuullut Nickin perheestä etukäteen lähes mitään ja Singaporeen saavuttuaan Rachelille selviää yllätyksenä, että Nick tulee todella rikkaasta ja arvostetusta suvusta, joka ei otakaan häntä ihan avosylin vastaan.”Sinulla ei yksinkertaisesti ole varaa rakastua Simoniin. Annapa kun perustelen asian sinulle. Yläkanttiinkin arvioiden Simon tienaa vaivaiset 800 000 vuodessa. Verojen ja CPF:n jälkeen hänelle jää vain puolisen miljoonaa. Missä aiot elää sellaisella rahasummalla?"Melkein kaikki meidän lukupiiristämme olivat nähneet kirjasta tehdyn leffan joskus aikaisemmin, mutta se ei yllättäen paljoa kirjasta vielä kertonutkaan. Siinä missä Netflixin vuonna 2018 julkaistu leffa keskittyy enemmän Nickiin ja Racheliin, syvennyttiin kirjassa myös monien muiden hahmojen elämiin ja suhdekiemuroihin. Päähenkilöpari jäi meidän mielestämme vähän laimeaksi ja epäkiinnostavaksi, kun taas muut hahmot vetivät meitä enemmän puoleensa.


Lukupiirissä yleisesti tykättiin Ökyrikkaat aasialaiset teoksesta. Tarinan hahmot käyttäytyivät välillä ihan uskomattomilla tavoilla, joita lukupiiritapaamisessa muisteltiin nauraen makeasti, mutta kirjan kuvaileva tyyli oli vienyt kaikki melkein kuin matkalle Singaporeen ökyrikkaiden sukujen valtataisteluiden, juhlien ja ruoan keskelle. Saimme siis juuri sitä, mitä olimme kaivanneetkin.“Jo kävellessään kadun toisella puolella olevalta pysäköintipaikalta Rachel tunsi leudossa ilmassa leijuvat herkulliset mausteiden kyllästämät tuoksut.

Heidän astuessaan sisään suureen ruokahalliin Nick kääntyi Rachelin puoleen ja sanoi: ‘Sinä kyllä sekoat tästä paikasta.’”Joillakin hahmoilla oli aika negatiivisestikin kärjistyneitä mielipiteitä esimerkiksi kehonkuvasta ja he laukoivat jopa rasistisiakin kommentteja. Nämä hahmot oli selkeästi haluttu tehdä vastenmielisiksi ja onneksi pitkässä kirjassa näitä oli aika vähän, joten pystyimme rauhassa keskittymään viihdyttävään draamaan ja taidokkaaseen kuvailuun.


Voimme suositella tätä teosta, jos kaipaat viihdematkaa kirjamuodossa. Me myös hurahdimme tähän teokseen niin paljon, että laitoimme jo lukuhetkellä sarjan seuraavat osat varaukseen kirjastosta!


 

Ökyrikkaat aasialaiset, Kevin Kwan, Otava, 2019

Suomentanut Jaana Iso-Markku

Englanninkielinen alkuteos: Crazy rich Asians, 2013


Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page