top of page
  • Writer's picturePOC-lukupiiri: Aracelis Correa & Téri Zambrano

Höpersankarit 2: Höperit vastaan Superit, Ernest Lawson 9+Höpersankareiden jatko-osa alkaa huonoilla uutisilla ja loppuu taas cliffhangeriin. Jos et ole vielä lukenut sarjan ensimmäistä osaa Höpersankarit 1: Opejahti, kurkkaa mistä on kyse täällä ja jatka vasta sitten tämän tekstin lukemista.“Nämä ‘voimat’ saattavat ensi kuulemalta vaikuttaa täysin hyödyttömältä, mutta yllättävää kyllä, ne olivat osoittautuneet suureksi avuksi, kun ystävykset olivat kuukautta aikaisemmin onnistuneet estämään entisen rehtorinsa ilkeät suunnitelmat höpersankareiden tuhoamiseksi.”Höpersankareiden koulupäivä alkaa aamunavauksella, jossa oppilaat saavat kuulla koulun rahahuolista. Mikäli kymmenentätuhatta euroa ei saada kasaan kuukauden sisällä, koko koulu lakkautetaan ja oppilaat siirretään tavisten kouluihin. Niinpä höpersankarit pistävät töpinäksi.


Muutaman epäonnisen – ja hauskan – yrityksen jälkeen höpersankarit toteavat parhaaksi mahdollisuudekseen saada rahat kasaan voittamalla Superlympialaiset. Kilpailun, jossa mitataan voimaa, ketteryyttä ja nokkeluutta. Palkinnon voittosumma on tasan kymmenentuhatta euroa, eli juuri se mitä he tarvitsevat pelastaakseen koulun. Ainoa ongelma on se, että kilpailun ovat viimeiset vuodet voittaneet aina supersankareiden koulun oppilaat, eivätkä höpersankarit ole lainkaan varmoja, pärjäävätkö he rohkeille ja voimakkaille supersankareille höpervoimillaan.“‘Totta kai’ Taavi kannusti. ‘Ei meillä ole mitään menetettävää.’

‘Paitsi toki koulumme, kotimme ja loistava tulevaisuutemme’, Noel korjasi näyttäen ensimmäistä kertaa todella vakavalta.”Kirja on taas täynnä huumoria ja juoni liikkuu reippaasti eteenpäin. Myös uusia hahmoja erilaisten voimien kanssa saapuu mukaan kuvioihin. Tällä kertaa mukana on enemmän mysteeriä ja jännitystä kuin ensimmäisessä teoksessa. Samaan aikaan kun höpersankarit kipuilevat Superlympialaisten ja koulun rahapulan kanssa, valtionpäänaista Auli Niinistöä kiusaa mysteeripahis.“‘Ei syytä huoleen Kultuseni’, presidentti vakuutti kultakalalle samalla kun puki pienelle ystävälleen kellukkeet. ‘Siirsin aarteen turvaan tähän salkkuun. Se pysyy nyt mukanani ja turvassa ympäri vuorokauden.’”Tässä osassa on tyypillinen asetelma sankareista ja pahiksesta. Myös tapa, jolla sankarit lopulta päihittävät pahiksen, on varmasti monelle enemmänkin lastentarinoita lukeneelle tuttu. Me olisimme kaivanneet vähän yllätyksellisempää loppuratkaisua ja pahiksen päihitystä tutun tuntuisen lopun sijaan. Höpervoimat ja Lawsonin luoma Höpervaaran maailma tuovat kuitenkin teokseen kiinnostavaa uutta seurattavaa.“‘Muistakaa että yhteistyössä on voimaa’, Kari kannusti, ‘myös vetovoimaa!’”Meidän ekaluokkalainen testilikujia on odottanut Höpersankareiden toisen osan julkaisua malttamattomana ja oli innoissaan kun kirja tuli postissa kustantamon lähettämänä. Testilukija naureskeli taas ääneen höpereiden kommelluksille ja tarinoita täydentävien kuvien yksityiskohtia hän jäi tutkimaan pitkäksikin aikaa.


Lokakuussa ilmestyykin jo Höpersankareiden kolmas osa, jossa kaverukset pääsevät seikkailemaan kauan odottettuun leirikouluun, josta jo vähän vihjaillaan tämän kirjan lopussa.  

Höpersankarit 2: Höperit vastaan Superit, Ernest Lawson, WSOY, 2024

Kuvitus Maria Makkonen
Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page