top of page
  • Writer's picturePOC-lukupiiri: Aracelis Correa & Téri Zambrano

Bedtime Bonnet, Nancy Redd & Nneka Myers 3+

Updated: Sep 9, 2023Bedtime Bonnet kertoo päiväkoti-ikäisestä mustasta tytöstä, jonka bonnet on hukassa juuri ennen nukkumaan menoa. Kirjassa etsitään kadonnutta bonnetia ja samalla seurataan muiden perheenjäsenten päivittäisiä hiusrutiineita.“In my family when the sun goes down, my family`s hair goes up!”Kirjassa on ihanan vaivatonta representaatiota, jota me olisimme kaivanneet jo lapsina. Mustuuteen ja ruskeuteen liittyviä asioita, esimerkiksi hiuksia, käsitellään positiivisesti ja ilman rasismin tuomaa painolastia.


Tekstit ovat lyhyitä ja ytimekkäitä. Kirjassa on huumoria ja välittämistä perheenjäsenten välillä. Nuoren mustan tytön bonnetin etsinnöissä käydään läpi minkälaisia erilaisia hiuksia ja hiustyylejä perheenjäsenillä on. Perheestä löytyy suoraa, kiharaa, rastoja ja lettejä.“Daddy’s hairbrush makes rows of black waves appear.”Lopulta bonnet löytyy yllättävästä paikasta ja päästään rauhallisin mielin nukkumaan. Seuraavana aamuna sitten taas seurataan kuinka jokainen perheenjäsen laittaa oman tukkansa päivää varten valmiiksi ja lähtee liikenteeseen.


Laaja representaatio mustista hiuksista on todella tervetullutta, sillä sitä on aikaisemmin löytynyt niin vähän. Kirjasta voikin hyvin poimia inspiraatiota myös omiin hiuksiin ja niiden laittamiseen.“My brother shakes out his lovely locs.”Kirjaa ei valitettavasti löydy suomeksi ainakaan vielä. Kuvitukset teoksessa ovat kuitenkin niin ihania, että tätä voi olla kiva vain selaillakin, vaikka ei tekstiä vielä osaisikaan lukea. Kirjan voi ostaa myös pahvisivuisena etenkin perheen pienimmille.


 

Bedtime Bonnet, Nancy Redd, 2022

Illustrated by Nneka MyersComments


bottom of page