top of page
  • Writer's picturePOC-lukupiiri: Aracelis Correa & Téri Zambrano

Anisa tahtoo kierrättää, Salaado Qasim 5+

Updated: Sep 9, 2023Anisa tahtoo kierrättää kertoo nuoresta Anisasta, joka on huolissaan ympäristöstään. Teos on suunnattu 3-6 vuotiaille, mutta kirja toimii myös juuri lukemaan oppineille tai ala-asteikäisille.“Anisa pitää luonnosta ja viettää siellä paljon aikaa perheensä ja ystäviensä kera.”Kirjassa on hyvää representaatiota. Nuori Anisa saa olla vain oma itsensä. Tarinan kautta ei käsitellä esimerkiksi rasismia tai etnisyyttä, vaan aidosti Anisan mielenkiinnon kohteita. Tämä oli meistä ihanaa.


Kirja on lyhyt ja selkeä. Anisa tahtoo kierrättää on kiva tarina siitä, miten Anisa on oppinut koulussa kierrättämään ja osallistuu pihamyyjäisiin. Sympaattisen päähenkilön kautta on kiva seurata lapsen innostusta.“Seuraavana aamuna postiluukusta kolahtaa kirje. Anisa pitää kirjeiden lukemisesta, joten hän juoksee alakertaan hakemaan kirjeen.”Vaikka Anisa pohtii tapoja vaikuttaa ympäristöönsä positiivisesti, kirjassa tuodaan hyvin esille se, että ympäristön tila ei ole lasten, vaan aikuisten vastuulla. Silti Anisa haluaa osallistua oman lähiympäristönsä viihtyvyyden ylläpitämiseen, koska se on hänestä mukavaa ja tärkeää. Ulkona on kivempi leikkiä, kun roskia ei ole kaikkialla.


Kirjan lopusta löytyy myös lukijalle selkeät ohjeet kierrättämiseen ja roskien lajitteluun. Näitä voi myös käydä yhdessä aikuisen kanssa läpi ja oppia lisää kierrättämisestä. 

Anisa tahtoo kierrättää, Salaado Qasim, BoD, 2022


Comments


bottom of page