top of page
  • Writer's picturePOC-lukupiiri: Aracelis Correa & Téri Zambrano

Stereo Love, Eveliina Mulenga

Updated: Sep 9, 2023
Eveliina Mulengan Stereo love on englanninkielisestä nimestään huolimatta suomenkielinen nuorten kirja. Se kertoo kahdesta teinistä, jotka ovat toisistaan kiinnostuneita, mutta eivät uskalla kertoa sitä toisilleen. Kirjan aikana seurataan nuorten yrityksiä kommunikoida kiinnostustaan epäsuorilla tavoilla ja jännitetään päätyvätkö he lopulta yhteen.


Vaikka kirja on selkeästi suunnattu nuoremmille lukijoille, oli siinä jokin kummallinen vetovoima, joka alussa liimasi meidätkin tarinaan. Tuntui, kuin olisi palannut teinivuosien ajatusten juoksuun. Siihen jäi koukkuun, eikä lukemista malttanut jättää kesken. Jossakin vaiheessa kirja jäi kuitenkin junnaamaan ja aloimme kaipaamaan lisää käänteitä.


Kirjassa on hyvin kuvattu arkisia teinin elämään kuuluvia asioita: ystävyyssuhteita, epävarmuutta ja toiveikkuutta. Osa teinien välisestä kommunikaatiosta tuntui kuitenkin myös epäuskottavalta. Oli uskomatonta, kuinka toinen osasi lukea pyykkituvassa tiettyyn värijärjestykseen ripustetuista vaatteista toisen elämäntarinan, tietämättä siitä etukäteen lähes mitään.


Kirja hyppii paljon ajassa ja kuvaa henkilöiden elämää monen vuoden ajalta. Nuoremmille lukioille kirja on varmasti paljon samaistuttavampi ja mukavaa kesälukemista ihastumisen kiemuroista.


 

Stereo love, Eveliina Mulenga, 2019


Comments


bottom of page