top of page
  • Writer's picturePOC-lukupiiri: Aracelis Correa & Téri Zambrano

Shergillin sisarusten odottamattomat seikkailut, Balli Kaur Jaswal
Balli Kaur Jaswalin Shergillin sisarusten odottamattomat seikkailut kertoo kolmen sisaruksen yhteismatkasta Intiaan.


Aikuisten sisarusten Rajnin, Jezmeenin ja Shirinan välit eivät ole kaikista lämpimimmät, mutta he ovat pitkästä aikaa kokoontuneet yhteen äitinsä kuolinvuoteelle Lontooseen. Äidin viimeinen toive lapsilleen on pitkä kirje, joka ohjeistaa heidät yli viikon mittaiselle matkalle Intiaan, Delhistä Amritsarin kautta Chandigarhiin. Äidin toiveena on, että matkan aikana sisarukset lähentyisivät ja kävisivät yhdessä uskonnollisissa kohteissa.“On myös muutama paikka, jossa haluaisin teidän käyvän, koska minulla itselläni ei ole enää tilaisuutta tehdä sitä. Toivon teille yksinkertaisia iloja, kuten auringonnousun Katselemista India Gatella ja yhteisten, vaatimattomien illallisten nauttimista.”Kaikilla sisaruksilla on omat ongelmansa, joita he salailevat parhaansa mukaan toisiltaan matkan aikana. Vanhin sisar Rajni ei ole tyytyväinen hänen ainoan poikansa tulevaisuuden suunnitelmiin, Jezmeenin ura näyttelijänä ei ole ihan yhtä nousukiitoinen kuin hän toivoisi ja Shirinan järjestetty avioliitto Sehajin kanssa voisi olla romattisempikin.


Kirja sai alussa meidät otteeseensa. Tarina ja kirjan idea oli mielenkiintoisia. Keskiosa tuntui kuitenkin meistä turhan pitkältä ja siinä oli paljon toistoa, joka tuntui junnaavalta. Aracelis harkitsi välillä kirjan kesken jättämistä. Loppua kohden tarinassa alkoi taas tapahtua ja se eteni lennokkaammin eteenpäin.“Jezmeen hymyili. `Minusta tuntuu, että muistan sen.` Oli vaikea tietää,

mitkä varhaiset muistot olivat hänen omiaan ja mitkä olivat

muodostuneet Rajnin kertoman perusteella, mutta hän uskoi kuulevansa

isän epävireisen hyräilyn.”Meillä oli kummallakin suuret odotukset kirjan suhteen, koska kirjailijan edellinen teos Eroottisia tarinoita punjabilaisille leskille oli mielestämme tosi hyvä. Tämä jäi kuitenkin selvästi edellisen teoksen varjoon. Tarina oli etenkin Térin mielestä hyvä, mutta sen toteutus ei ollut paras mahdollinen. Nautiittin kuitenkin molemmat Intian miljöön ja kulttuurin kuvauksesta ja tartutaan seuraavallakin kerralla Balli Kaur Jaswalin teokseen innolla. 

Shergillin sisarusten odottamattomat seikkailut, Balli Kaur Jaswal, sitruuna, 2019

Suomentanut Inka Parpola

Englanninkielinen alkuteos: The Unlikely Adventures of Shergill Sisters, 2019Recent Posts

See All

Σχόλια


bottom of page