top of page

POC-lukupiiri

POC-lukupiiri on laaja kirjallisuushanke, jonka taustalla toimivat Aracelis Correa ja Téri Zambrano. 

 

POC-lukupiirin ensisijaisena tarkoituksena on lisätä POC-kirjailijoiden teosten näkyvyyttä sekä tarjota vertaistukea ja parempaa representaatiota POC-tyypeille Suomessa.

Hankkeen pääkanavana toimii Instagram. Lisäksi ylläpidämme Tiktok-tiliä ja löydymme Facebookista. Kaikkialla sosiaalisessa mediassa olemme @poc_lukupiiri.

 

Järjestämme myös kirjallisuustapahtumia, joista voit lukea lisää täältä.

 

POC-lukupiiri on perustettu alkusyksystä 2020. Maaliskuusta 2022 lähtien se on ollut myös rekisteröity järjestö POC-lukupiiri ry. 

LOGO_kuvitus_neliö.png
MUOKATTU ARACELIS 1V.jpg
Aracelis Correa, 27-vuotias helsinkiläinen, kuubalainen ja suomalainen

Olen lapsesta asti lukenut paljon, mutta vuosien varrella etenkin kaunokirjallisuuden lukemisesta on tullut pidempiäkin taukoja. POC-lukupiirin myötä olen innostunut lukemisesta ihan uudella tavalla ja alkanut lukea myös paljon laajemmin kaunokirjallisuutta. 

 

Mieluiten luen fantasiaa tai ajatuksia herättäviä tarinoita elämästä. Parasta kirjoissa on yllätyksellisyys, oivallukset ja samaistuttavuus. Olen myös ihastunut etenkin säeromaaneihin ja nuorille aikuisille suunnattuun kirjallisuuteen.

 

Lukemisen lisäksi kirjoitan paljon, maalaan, pelaan, väsään koruja, tanssin ja tuijottelen sarjoja.

Téri Zambrano, 29-vuotias helsinkiläinen, meksikonsuomalainen ja äiti

Minulle on luettu paljon lapsena ja se on ollut myös meidän perheen yhteinen harrastus. Muistan kesät mökkikylän rannalla kun äiti luki meille ääneen kirjoja ja loikoilimme vilteillä auringon paisteessa. 

 

Olen aina lukenut paljon, mutta nyt POC-lukupiirin myötä olen alkanut lukemaan taas säännöllisemmin ja kiinnittämään enemmän huomiota siihen, mitä luen. Tykkään uppoutua laajasti  kaikenlaisiin kirjoihin, mutta nyt suosikkeihini on valikoitunut etenkin fantasiaa ja nuorille aikuisille suunnattuja kirjoja.

 

Lukemisen lisäksi nautin kirjoittamisesta, piirtämisestä ja maalaamisesta, tanssista sekä luonnossa samoilusta.

MUOKATTU TERI 1V.JPG
taike_pysty_v3.png

POC-lukupiirin tukijat

POC-lukupiirin työskentelyä tukee Taiteen edistämiskeskus hankkeen työryhmän jäsenille myöntämillään työskentelyapurahoilla.

 

POC-lukupiirin toimintaa on ollut aikaisemmin mahdollistamassa myös Alfred Kordelinin säätiö, Helsingin kaupunki ja Opetus-ja kulttuuriministeriö.

POC-lukupiiri logon kuvitus ja graafinen suunnittelu: Kathleen Dieme

bottom of page