top of page

POC-lukupiiri

POC-lukupiiri on laaja kirjallisuushanke, jonka taustalla toimivat Aracelis Correa ja Téri Zambrano. 

 

POC-lukupiirin ensisijaisena tarkoituksena on lisätä POC-kirjailijoiden teosten näkyvyyttä sekä tarjota vertaistukea ja parempaa representaatiota POC-tyypeille Suomessa.

Hankkeen pääkanavana toimii Instagram. Lisäksi ylläpidämme Tiktok-tiliä ja löydymme Facebookista. Kaikkialla sosiaalisessa mediassa olemme @poc_lukupiiri.

 

Järjestämme myös kirjallisuustapahtumia, joista voit lukea lisää täältä.

 

POC-lukupiiri on perustettu alkusyksystä 2020. Maaliskuusta 2022 lähtien se on ollut myös rekisteröity järjestö POC-lukupiiri ry. 

LOGO_kuvitus_neliö.png
MUOKATTU ARACELIS 1V.jpg
Aracelis Correa, 27-vuotias helsinkiläinen, kuubalainen ja suomalainen

Olen lapsesta asti lukenut paljon, mutta vuosien varrella etenkin kaunokirjallisuuden lukemisesta on tullut pidempiäkin taukoja. POC-lukupiirin ja kirjallisuudesta löytyneen representaation myötä olen innostunut lukemisesta ihan uudella tavalla ja alkanut lukea paljon laajemmin kaunokirjallisuutta.  

 

Luen sekä painettuja kirjoja että äänikirjoja. Mieluiten luen fantasiaa tai ajatuksia herättäviä tarinoita elämästä. Parasta kirjoissa on yllätyksellisyys, oivallukset ja samaistuttavuus, sekä tarinat, jotka ovat jollain tavalla kaukana omasta elämästäni ja siksi kurkistusikkunoita toisiin todellisuuksiin.

 

Lukemisen lisäksi opiskelen kultasepäksi, teen keramiikkaa, pelaan lautapelejä, kirjoittelen, vietän aikaa perheeni ja ystävieni kanssa ja tuijottelen sarjoja.

Téri Zambrano, 29-vuotias helsinkiläinen, suomalainen ja meksikolainen sekä pienen koululaisen äiti.

Minulle on luettu paljon lapsena ja se on ollut myös meidän perheen yhteinen harrastus. Muistan kesät rannalla kun äiti luki meille ääneen kirjoja ja loikoiltiin vilteillä auringon paisteessa. 

 

Olen lukenut itsekin vaihtelevasti vuosien varrella, mutta nyt POC-lukupiirin myötä olen alkanut lukemaan taas säännöllisemmin ja kiinnittämään enemmän huomiota siihen mitä luen. Tykkään uppoutua laajasti aika kaikenlaisiin kirjoihin, mutta nyt mun suosikkeihin on valikoitunut etenkin fantasiaa ja vanhemmuutta käsitteleviä teoksia.

 

Lukemisen lisäksi nautin muun muassa kirjoittamisesta, taiteesta, piirtämisestä, pelaamisesta, tanssista ja luonnossa samoilusta. Opiskelen parhaillaan myös konservointia ja museoalaa.

MUOKATTU TERI 1V.JPG
taike_pysty_v3.png

POC-lukupiirin tukijat

POC-lukupiirin työskentelyä tukee Taiteen edistämiskeskus hankkeen työryhmän jäsenille myöntämillään työskentelyapurahoilla. Tapahtumia järjestetään Helsingin kaupungin projektiavustuksella, Espoon kaupungin kulttuurirahoituksella ja vapaaehtoityönä.

 

POC-lukupiirin toimintaa on ollut aikaisemmin mahdollistamassa myös Alfred Kordelinin säätiö, Helsingin kaupunki ja Opetus-ja kulttuuriministeriö.

POC-lukupiiri logon kuvitus ja graafinen suunnittelu: Kathleen Dieme

bottom of page